Vezetés közben első a biztonság. Csak akkor használja a NissanConnect szolgáltatásait, ha biztonságosan teheti. Előfordulhat, hogy egyes alkalmazásokat később vezetünk be. A használathoz elő kell fizetnie a NissanConnect szolgáltatásra, amely a vásárlástól számított 3 évig ingyenes. A szolgáltatás és az alkalmazások csak egyes európai országokban és csak kiválasztott Nissan-modellekben érhetők el. Előfordulhat, hogy a szolgáltatást és az alkalmazásokat nem a Nissan irányítása alá tartozó harmadik fél nyújtja, és ezek értesítés nélkül változhatnak, amiért nem terheli felelősség a Nissant és képviselőit (többek között a szolgáltatások harmadik fél által történő megszüntetését/felfüggesztését is beleértve). Néhány távoli funkcióhoz kompatibilis mobiltelefon szükséges, amely nem a jármű tartozéka. A mobilhálózatokat a mobilszolgáltatók biztosítják, amelyek nem tartoznak a Nissan irányítása alá. A mobilhálózatok nem érhetők el minden területen. A szolgáltatásnak roamingdíjai és/vagy adathasználati díjai lehetnek. A Nissan nem felelős azért, ha szolgáltatásváltozásokat követően a használat folytatásához készülékcsere vagy -frissítés szükséges, illetve annak költségeiért.

*A NissanConnect Services használatához aktiválás szükséges Android vagy iOS okostelefonon keresztül. Csak az MY19 LEAF modellben elérhető. Ha ez az aktiválás nem történik meg, egyetlen csatlakoztatott funkció sem lesz elérhető.

**Csak akkor csatlakoztasson mobiltelefont a NissanConnect használata céljából, ha az autó biztonságosan le van parkolva.  A rendszert mindig a közlekedésbiztonsági szabályok betartásával használja. A járművezetők csak akkor használják a rendszert, ha ez biztonságosan megtehető.  A felhasználóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a kézhasználat nélkül használható technológia elvonhatja figyelmüket az útról, aminek következtében a járművet nem tudják teljes körűen az irányításuk alatt tartani.