• A hatvani hátrányos helyzetű gyermekek ajándékcsomagokat kapnak Hatvanban gyermeknap alkalmából a Hatvani Karitatív Összefogás hétvégi akcióján. A Nissan Magyarország és a hatvani önkormányzat együttműködésének köszönhetően a meglepetéseket Nissan elektromos autóval szállítják ki a családokhoz az önkéntesek.
  • A város és az autóipari vállalat szándéknyilatkozatot írt alá csütörtökön, azzal a céllal hogy közösen támogassák az elektromos mobilitást érintő technológiák fejlesztését is.
  • Hatvanban Nissan márkakereskedés nyílik, ezzel is közelebb hozva a Nissan autóit a város és a megye lakóihoz.

HATVAN - Több mint 160 hátrányos helyzetű gyermeknek visznek ajándékot Hatvanban gyermeknap alkalmából, a hatvani szociális szervezeteket tömörítő, Hatvani Karitatív Összefogás önkéntesei a hétvégén. Az akcióhoz többek között csatlakozott a Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi  szervezete, részt vesz a segítségnyújtásban a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesülete, a hatvani szociális szolgálat és a roma önkormányzat is.

A Nissan Magyarország felajánlott egy Nissan LEAF autót az akció időtartamára. „Mikor megtudtuk, hogy rászoruló gyermekeken segíthetünk, azonnal az ügy mellé álltunk” fogalmazott Reizer Levente a Nissan Magyarország PR Managere. Hozzátette, azt is kiemelten fontosnak tartják, hogy egy ilyen ajándékozás környezettudatos módon valósulhat meg, és nem utolsó sorban a gyermekek is kicsit közelebbről megismerhetik a jövő mobilitásának eszközeit.

A Nissan Magyarország és Hatvan együttműködése a jótékonyság mellett a környezettudatosságra és a zöld iparfejlesztésre is irányul. Horváth Richárd, a város polgármestere és Reizer Levente, a Nissan képviselője a tegnapi napon szándéknyilatkozatot írtak alá. A cél az, hogy a város és az autóipari cég együttműködjenek az elektromos mobilitással kapcsolatos technológiák fejlesztésében. Hatvan otthont biztosítana az e-mobilitáshoz köthető energiatárolási projekteknek, a Nissan pedig technológiával és egyéb erőforrásokkal járulna hozzá a közös munkához. Felmérve a település adottságait, a vállalat mind logisztikai szempontból, mind pedig a városvezetés vállalkozásbarát hozzáállást értékelve, fontos és értékes befektetési helyszínként tekint Hatvanra.

„Hatvanban folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amellyel erősíthetjük a város gazdasági erejét és munkahelyeket teremthetünk. Mindezeken túl elkötelezettek vagyunk a környezettudatosság mellett, így találtunk egymásra a Nissan Magyarországgal. A szándéknyilatkozat lehetőséget nyújt, hogy a település és a vállalat számára is előnyös, értékes módon tudjunk együttműködni. Ennek egy kiváló kezdete, hogy segítséget kapunk egy városi jótékonysági akcióhoz, amellyel rászoruló gyermekeknek igyekszünk örömet szerezni” – mondta Horváth Richárd.

Reizer Levente a karitatív célra felajánlott autó átadásakor bejelentette azt is, hogy hamarosan Nissan márkakereskedés és márkaszerviz nyílik Hatvanban, amely két dolog miatt fontos. „Egyrészt szerettük volna közelebb hozni az autóinkat a városban és a megyében élő emberekhez, másrészt szeretnénk újra rácáfolni azokra a híresztelésekre, melyek szerint a Nissan jövője bizonytalan Európában. Magyarországon folyamatosan erősítjük a jelentlétünket. Az elmúlt évben már a harmadik új kereskedést nyitjuk, és érkeznek azok a modellek, amelyek elsősorban az Európai piacra lettek fejlesztve, például a vadonatúj Qashqai vagy az új elektromos Crossover, a Nissan Ariya.”