• A Nissan mérnök és dizájn csapatai azon dolgoztak, hogy a felhalmozódott évtizedes elektromosautó tudás segítségével maximalizálják az Ariya hatótávolságát

  • A megcélzott 0.297-es légellenállási tényező azt jelenti, hogy várhatóan az Ariya lesz az eddigi legáramvonalasabb Nissan crossover

  • Az Ariya apró részletekig kigondolt dizájnja zavartalanul szeli a levegőt, és ennek köszönhetően hozzájárul a vezetési hatékonyság maximalizálásához

 

PÁRIZS – Az elektromosautó iparágban és a Crossover innovációban szerzett évtizedes mérnöki szakértelemre építve az Ariya, a szegmens 2007-es megalakulása óta várhatóan a vállalat legáramvonalasabb Crossovere lesz a 0.297-es légellenállási tényező (Cd) megcélzásával*.

A precizitással kialakított karosszériavonalak és a stratégiai elhelyezésű légbeömlők mellé egy továbbfejlesztett, elektromos hajtáslánc társul. Mindezek, a világszintű mérnök csapatok által tett erőfeszítések, a hatótávban növekedést fognak eredményezni.

Az év későbbi időszakában, a Nissan Ariya hivatalos harmonizálását követően az 500 km-es*, a 2020-as világpremieren közölt hatótáv várhatóan javulni fog. Ez nagyobb hatékonyságot és magabiztosságot fog kölcsönözni az autóvezetők számára annak érdekében, hogy nagyobb távolságot tudjanak megtenni egy töltéssel.” – mondta Marco Fioravanti, A Nissan Európai Termékfejlesztési Alelnöke.

Az Ariya formájának minden egyes alkotóeleme mikroszkopikus részletességgel a Nissan Európai Mérnöki Központjában dolgozó mérnökök által lett megálmodva az Egyesült Királyságban. Az Ariya lapos alváza stabil és kiszámítható utazási élményt biztosít, míg az „előre irányuló intelligens aerodinamikai pajzs” és a tiszta vonalvezetésű karosszéria csökkentik a légellenállást. A Japánban és az Egyesült Királyságban dolgozó dizájn csapatok finomításai által, az eredmény egy tiszta vonalvezetésű forma, mely segít a járműnek hasítani a levegőt, ezáltal pedig kiemelkedően hatékony vezetésre optimalizálja azt.

Jelenleg egy meghatározó átalakulás zajlik az autóiparban, és ebben az időszakban az aerodinamikai tesztelés fontossága jelentősen nő. Az elektromos járművek áramvonalassága közvetlen összeköttetésben van a jármű mozgásának hatékonyság0ával.” – mondta Sarwar Ahmed, A Nissan Európai Mérnöki Központjának Aerodinamikai és Aeroakusztikai Mérnöke.

A sofőrök szükségeinek kielégítésére való törekvés volt a Nissan Ariya fejlesztésének a fő mozgatórugója. A fejlett elektromos Crossover coupé készen áll a holnap sofőreinek fogadására és a Nissan elektromos járműveinek új korszakát jelöli, azáltal, hogy a vásárlóinak egy új szintű vezetési hatótávot biztosít.

Helen Perry, a Nissan Europe Elektromos Személyautók és Infrastruktúra Vezetője a következőt nyilatkozta: „A Nissan Ariya egy valóságos globális erőfeszítés eredménye. Azon dolgoztunk közös erővel, hogy új, kreatív aerodinamikai tulajdonságokat építsünk az Ariya-ba, ami a dinamikus gyorsulásával, online technológiáival és forradalmian új elektromosautó dizájnjával minden kétséget kizáróan sok vásárló kegyeit nyerje el.

Az Ariya aerodinamikai teljesítményével kapcsolatos szakértelmet leleplező kulisszák mögötti videót a Nissan Youtube csatornáján lehet megtekinteni.

Aki szeretne elsőként értesülni a legfrissebb hírekről az Ariyaval kapcsolatba, az itt iratkozhat fel. Eddig 30 000 ember fejezte ki érdeklődését.

*Jelenlegi becslés, a Nissan számításai alapján. A végleges értékek a homologizációt követően lesznek elérhetőek.