KIFEJEZÉS

Kérdés Válasz
Mi az az alvázszám (VIN szám (járműazonosító szám))? Az alvázszám a jármű egyedi azonosítója. Az alvázszám a jármű műszerfalán, a vezetőoldalon található. A legegyszerűbben úgy nézhető meg, ha a jármű vezetőoldalán a műszerfalnak abba a sarkába néz, ahol találkozik a szélvédővel.
Mi az az energiahatékonyság? Az energiahatékonyság a megtett távolság és az energiafelhasználás arányát fejezi ki. Minél több kilométert tesz meg egy kWh-val, és minél kevesebb kWh-t fogyaszt kilométerenként, annál nagyobb az energiahatékonysága.
Mik azok a Kedvencek? (Információs hírcsatornák) Ez egy olyan funkció, amelynek segítségével azonnal hozzáférhet az információs hírcsatornákhoz, például az útvonaltervhez.
Mi az az utazás? Az utazás egy út, amely a gyújtás bekapcsolásától a gyújtás kikapcsolásáig tart. (Egy utazás egy út.)
Mi az az Öko-fa? Az Öko-fa a környezetvédelmi kijelzőn megjelenő fa neve. Azt jeleníti meg, hogy Ön mennyivel járul hozzá a környezetbarát vezetéshez.

MÉRTÉKEGYSÉG

Kérdés Válasz
Hogyan lehet átváltani mérföldről kilométerre? A mértékegység aszerint van beállítva, hogy Ön milyen országba regisztrált a You+Nissan Carwings alkalmazásba való bejelentkezéskor. Ez a mértékegység jelenik meg a weben, az e-mailekben és az információs hírcsatornákban. Miután regisztrált egy adott országban, nem módosíthatja a mértékegységet.

FIÓK

Kérdés Válasz
Mi a felhasználói azonosító? A NissanConnect EV-nél a felhasználói azonosítója az e-mail-címe. Ez a You+Nissan-fiókjának egyedi azonosítója. Ez az azonosító addig érvényes, amíg Ön rendelkezik You+Nissan-fiókkal.
Mi a teendő, ha elfelejtem a felhasználói azonosítómat? A NissanConnect EV-nél a felhasználói azonosítója az e-mail-címe. Ha több e-mail-címet is használ rendszeresen, keresse a You+Nissan eredeti visszaigazoló e-mailjét a postaládáiban.
Mi a teendő, ha elfelejtem a jelszavamat? Kattintson az "Elfelejtette a jelszavát?" linkre a You+Nissan kezdőoldalán, majd kövesse a lépéseket.

BEJELENTKEZÉS

Kérdés Válasz
Kijelentkeztem a You+Nissan webportálból vagy a NissanConnect EV alkalmazásból. Miért?
Egyszerre csak egy eszköz lehet bejelentkezve. Ha bejelentkezik a You+Nissan webportálon vagy a NissanConnect EV alkalmazásban, akkor azzal kijelentkezik az aktuális kapcsolatból.
Be lehet jelentkezni több képernyőn vagy eszközön ugyanazzal az azonosítóval? Egyszerre csak a webportálon és egy eszközön a mobilalkalmazással jelentkezhet be a fiókjába.

BECENÉV

Kérdés Válasz
Mire szolgál a becenevem?
A beceneve segítségével azonosítjuk járművét a regionális és globális Öko-játékban.

E-MAIL-CÍM

Kérdés Válasz
Miért nem kapok e-maileket, pedig megadtam a levelezési beállításokat?
Kérjük, ellenőrizze értesítési beállításait az Online szolgáltatások / Értesítési beállítások szakaszban.

TÁVVEZÉRLŐK

Kérdés Válasz
Nem tudom elindítani a távoli feltöltést.
Ha a töltőkábel nincs megfelelően csatlakoztatva, a távoli töltés nem működik. Akkor sem működik, ha az autó indítógombja be van kapcsolva, vagy Ön a szolgáltatási területen kívül van.
Le lehet állítani a távoli töltést asztali számítógépről vagy mobiltelefonról? Sajnáljuk, de a távoli töltést nem lehet asztali gépről vagy mobiltelefonról leállítani. Ha le szeretné állítani a töltést, húzza ki a kábelt.
Mikor áll le a távoli töltés? A töltés automatikusan leáll, amikor az akkumulátor teljesen feltöltődött. Ezenkívül akkor is leáll, ha a töltőkábelt kihúzzák, vagy az autót beindítják az indítógombbal.
El lehet indítani a gyorstöltést asztali gépről vagy mobiltelefonról, a NissanConnect EV alkalmazással?
Sajnáljuk, de erre nincs lehetőség. A távoli töltés csak normál töltéshez használható.
Le lehet állítani a távoli klímaszabályozást asztali gépről vagy mobiltelefonról? Igen, az Online szolgáltatás kezelőpultján leállíthatja a klímaszabályozást.
Miért nem tudom elindítani a távoli klímaszabályozást? Ha a töltőkábel nincs megfelelően csatlakoztatva, vagy az akkumulátora lemerül, a távoli klímaszabályozás nem működik. Akkor sem működik, ha az indítógomb be van kapcsolva, vagy Ön a szolgáltatási területen kívül van.
Mikor áll le a távoli klímaszabályozás? Ha a töltőkábel csatlakoztatva van, akkor legfeljebb 2 óra múlva áll le. Ha nincs csatlakoztatva töltőkábel, akkor legkésőbb 15 perc után befejezi az akkumulátor használatát. Ezenkívül akkor is leáll, ha a töltőkábelt kihúzzák, vagy az indítógombbal beindítják az autót.
Be lehet állítani a hőmérsékletet a távoli klímaszabályozással? Sajnáljuk, de erre nincs lehetőség. A távoli klímaszabályozás az autón előzőleg beállított hőmérsékletet használja.
El lehet indítani a távoli töltést a távoli klímaszabályozás közben? Igen. Ebben az esetben a távoli töltés addig tart, amíg a klímaszabályozás működik.
El lehet indítani a távoli klímaszabályozást töltés közben? Igen. Ebben az esetben a klímaszabályozás addig működik, amíg a távoli töltés tart.
A villámtöltés esetén is érkezik értesítés a töltési állapotról? Igen, a villámtöltés befejezésekor vagy leállításakor is érkezik értesítés.
A töltés végén kívül milyen helyzetekben érkezik a töltési állapottal kapcsolatos értesítés? A töltőkábel eltávolításakor és áramkimaradás esetén érkezik értesítés.
Hogyan lehet beállítani a távoli klímaszabályozás hőmérsékletét? A klímaszabályozó funkció hőmérsékletét a műszerfalon lehet beállítani: Nyomja meg a Nulla károsanyag-kibocsátás gomb > Beállítások > Időzítő/Távoli – Klíma hőmérsékletének beállítása lehetőséget.
Be lehet állítani időzítőt a klímaszabályozás bekapcsolása után? Az időzítőt akkor is be lehet állítani, ha a klímaszabályozás bekapcsolt állapotban van. Ez nem állítja le az aktuális klímaszabályozási műveletet.
Be lehet állítani több időzítőt? Egyszerre csak egy időzítőt lehet beállítani. Ha beállít egy új időzítőt, amikor már van egy beállított időzítő, az új helyettesíti a régit.

VEZETÉSI ADATOK

Kérdés Válasz
A megtett távolság eltér az autómban lévő értéktől.
Ez az a távolság, amelyet megtett a fiókja teljes aktiválása óta. Ez nem feltétlenül egyezik az autóban látható adattal.
Hogyan számítják ki a CO2-megtakarítást? Tudjuk, hogy csökkenthetjük a CO2-kibocsátást, ha 100%-ban elektromos autót vezetünk. A számításnál a hasonló méretű, belsőégésű motorral felszerelt Nissan Pulsar által azonos távolságon kibocsátott CO2-mennyiséget vesszük alapul.

A VEZETÉSI STÍLUSOM

Kérdés Válasz
Hogyan állítják be a szintet?
A szintet az alapján állítjuk be, hogy milyen távolságra van az eredmény az átlagtól. Az átlag a 3. szint.
Hány bejegyzés jelenik meg? A mobilos weboldalon az utolsó 5 vezetés látható. Ha többet szeretne látni, használja az asztali gépekhez készült verziót.

ÁRAMKÖLTSÉG BECSLÉSE

Kérdés Válasz
Hogyan számítják ki a CO2-megtakarítást?
Hisszük, hogy csökkenthetjük a CO2-kibocsátást, ha 100%-ban elektromos autót vezetünk. A számításnál a hasonló méretű, benzines belsőégésű motorral felszerelt Nissan Pulsar által azonos távolságon kibocsátott CO2-mennyiséget vesszük alapul.
Miért különböznek a megjelenített eredmények a tényleges eredményektől?
A tényleges áramhasználati díjak szerződésenként változnak. A díj attól is függ, hogy milyen időpontban használ áramot. Ez a szolgáltatás csak tájékoztatási célokat szolgál.

REGIONÁLIS RANGLISTÁK

Kérdés Válasz
Ön platina, arany, ezüst vagy bronz szinten van?
A felhasználókat a havi átlagos energiahatékonyság alapján rangsoroljuk. Platina: a felső 20%; arany: 20–50%; ezüst: 50–80%; bronz: 80% alatt.
   

GLOBÁLIS RANGLISTÁK

Kérdés Válasz
Mi a különbség a havi, heti és napi rangsor között?
Az egyes meghatározások az alábbiakban olvashatók. Havi: A rangsor a havonta kiszámított értéken alapul. Ez egy összesített értéket mutat. Csak az energiahatékonyság jelöl egy átlagos értéket. A következő értéket a következő hónapban számítjuk ki. A számítás naponta frissül, így Ön nyomon követheti a folyamatot.
Asztali gépről háromféle rangsor látható a weboldalon: havi, heti és napi. Melyiket lehet elérni információs hírcsatornákban?
A napi rangsor rendelkezésre áll.
Miért nem kapom meg a globális rangsort, ha jelentkeztem rá? Ha a vezetési adatokat nem frissítik több mint 7 napig, akkor nem kerül bele a napi rangsorba. Beletelik néhány napba, amíg a feltöltött vezetési adatok tükröződnek.
   
   

A VILÁG ÖKO-ERDEJE

Kérdés Válasz
Mit jelez a fát ábrázoló ikon?
A fa mérete a megszerzett öko-fák számát jelképezi három régióban (Észak-Amerika, Európa és Japán).
Hogyan számítják ki a CO2-megtakarítást?
Hisszük, hogy csökkenthetjük a CO2-kibocsátást, ha 100%-ban elektromos autót vezetünk. A számításnál a hasonló méretű, benzines belsőégésű motorral felszerelt Nissan Pulsar által azonos távolságon kibocsátott CO2-mennyiséget vesszük alapul.

BEJELENTKEZÉS MOBILTELEFONRÓL

Kérdés Válasz
Mire szolgál az Emlékezzen rám funkció?
Ha az Emlékezzen rám funkciót használja, akkor nem kell minden egyes alkalommal beírnia felhasználói azonosítóját és jelszavát. Ez a szolgáltatás csak az egyedileg azonosítható információ feltöltésére alkalmas funkcióval rendelkező modelleken működik.
Mire szolgál az Emlékezzen rám funkció?
Az Emlékezzen rám funkció beállítása után nem kell minden egyes alkalommal beírnia felhasználói azonosítóját és jelszavát, de továbbra is be kell jelentkeznie kézzel.
Mire szolgál a Maradjak bejelentkezve funkció? Miután beállította a Maradjak bejelentkezve funkciót a NissanConnect EV alkalmazásban, automatikusan át lesz irányítva a műszerfalra. A lehetőség bejelölésének törléséhez jelentkezzen ki az alkalmazásból.

KARBANTARTÁSSAL KAPCSOLATOS ÉRTESÍTÉSEK

Kérdés Válasz
Mik azok a karbantartással kapcsolatos értesítések?
A karbantartással kapcsolatos értesítések a műszerfalon jelennek meg, a tervezett karbantartási intervallumnak megfelelően, a megtett kilométer alapján. Ezek csak tájékoztatási célokat szolgálnak, és mindig a megadott szervizprogramot kell követni az idő vagy megtett távolság alapján.
Mi a teendő, ha megjelenik egy karbantartással kapcsolatos értesítés?
Forduljon márkakereskedőjéhez, és jelentkezzen be egy szervizbe.

AUTÓ KERESÉSE

Kérdés Válasz
Téves az AUTÓ KERESÉSE funkció által megadott hely. Honnan tudhatom meg a pontos helyet?
Az AUTÓ KERESÉSE funkció nem működik, ha az autó a föld alatt parkol, vagy olyan zónában, ahol nincs hálózati lefedettség.