KIFEJEZÉS

Kérdés Válasz
Mi az az alvázszám (VIN szám (járműazonosító szám))?
Az alvázszám a jármű egyedi azonosítója. Az alvázszám a jármű műszerfalán, a vezetőoldalon található. A legegyszerűbben úgy nézhető meg, ha a jármű vezetőoldalán a műszerfalnak abba a sarkába néz, ahol találkozik a szélvédővel.
Mi az az energiahatékonyság?
Az energiahatékonyság a megtett távolság és az energiafelhasználás arányát fejezi ki. Minél több kilométert tesz meg egy kWh-val, és minél kevesebb kWh-t fogyaszt kilométerenként, annál nagyobb az energiahatékonysága.
Mi az a Kedvencek? (Információs hírcsatornák)
Ez egy olyan funkció, melynek segítségével azonnal hozzáférhet az információs hírcsatornákhoz, például az internethez és az útvonaltervhez.
Mi az az utazás? Az utazás egy út, amely a gyújtás bekapcsolásától a gyújtás kikapcsolásáig tart. (Egy utazás egy út.)
Mi az az Öko-fa?
Az Öko-fa a környezetvédelmi kijelzőn megjelenő fa neve. Azt jeleníti meg, hogy Ön mennyivel járul hozzá a környezetbarát vezetéshez.

MÉRTÉKEGYSÉG

Kérdés Válasz
Hogyan lehet átváltani mérföldről kilométerre?
A mértékegység aszerint van beállítva, hogy Ön milyen országba regisztrált a You+Nissan Carwings alkalmazásba való bejelentkezéskor. Ez a mértékegység jelenik meg a weben, az e-mailekben és az információs hírcsatornákban. Miután regisztrált egy adott országban, nem módosíthatja a mértékegységet.

FIÓK

Kérdés Válasz
Használhatom ugyanazt a felhasználói azonosítót egy másik autón?
A Carwings bejelentkezési azonosító csak egyetlen Nissan LEAF-en létezhet egyidejűleg.
Elérhető több felhasználói azonosító ugyanazon az autón?
Nem rendelkezhet egyszerre több Carwings bejelentkezési azonosítóval ugyanahhoz a Nissan LEAF-hez.
Mi a teendő, ha eladom a Nissan LEAF-emet?
Azt tanácsoljuk, hogy távolítsa el a járműről a meglévő You+Nissan Carwings-fiókját.
Használhatom az előző felhasználói azonosítót, ha másik autóra váltok? Csak újraregisztrálással használhatja az előző felhasználói azonosítóját, ha az előző felhasználói azonosítójú fiók törölve van.
Mi a teendő, ha elfelejtem a felhasználói azonosítómat? Az azonosító megerősítéséhez megjelenítheti azt a navigációs képernyőn. Megerősítheti úgy is, hogy bejelentkezik a Carwings-fiókjába az e-mail-címével és jelszavával, majd a "Configuration" és "CARWINGS UPDATE"lehetőségre kattint.
Mi a teendő, ha elfelejtettem a jelszavamat? Kattintson az "Elfelejtette a jelszavát?" linkre a You+Nissan kezdőoldalán.

BEJELENTKEZÉS

Kérdés Válasz
Kijelentkeztem a Carwingsből vagy a NissanConnect EV alkalmazásból. Miért?
Egyszerre csak egy eszköz lehet bejelentkezve. Ha bejelentkezik a You+Nissan Carwings portálon vagy a NissanConnect EV alkalmazásban, akkor azzal kijelentkezik az aktuális kapcsolatból.

BECENÉV

Kérdés Válasz
Mire szolgál a becenevem?
A beceneve segítségével azonosítjuk járművét a regionális és globális Öko-játékban.

E-MAIL-CÍM

Kérdés Válasz
Hány e-mail-címet regisztrálhatok az értesítések fogadásához?
Legfeljebb 3 e-mail-címet regisztrálhat, beleszámítva azt is, amelyet a regisztráció során használt.
Nem kapok értesítéseket e-mailben.
Kérjük, győződjön meg róla, hogy az értesítési beállításai megfelelően vannak megadva. Az értesítési beállításokat a You+Nissan Carwings webportálton vagy közvetlenül a NissanConnect EV alkalmazásban adhatja meg.

TÁVVEZÉRLÉS

Kérdés Válasz
Nem tudom elindítani az Akkumulátor állapotának ellenőrzését, a Távoli töltést vagy a Távoli klímaszabályozást.
Először győződjön meg róla, hogy végrehajtotta a regisztrációs folyamat összes lépését. A járművének hálózati lefedettséggel kell rendelkeznie. Ha a probléma továbbra is fennáll, kérjük, lépjen kapcsolatba a Nissan ügyfélszolgálatával.
Nem tudom elindítani a távoli feltöltést.
Ha a töltőkábel nincs megfelelően csatlakoztatva, a távoli töltés nem működik. Nem működik, mert az autó indítógombja be van kapcsolva (csak akkor fog működni, ha az indítógomb ki van kapcsolva), vagy olyan területen tartózkodik, ahol nincs lefedettség.
Le lehet állítani a távoli töltést számítógépről vagy mobilról?
Sajnáljuk, de a távoli töltést nem lehet asztali gépről vagy mobiltelefonról leállítani. Ha le szeretné állítani a töltést, húzza ki kézzel a kábelt.
Mikor áll le a távoli töltés?
A töltés automatikusan leáll, ha az akkumulátor teljesen feltöltődött. Ezenkívül akkor is leáll, ha a töltőkábelt kihúzzák, vagy az indítógombbal beindítják az autót.
El lehet indítani a gyorstöltést asztali gépről vagy mobiltelefonról?
Sajnáljuk, de erre nincs lehetőség. A távoli töltés csak normál töltéshez használható.
Nem tudom elindítani a távoli klímaszabályozást. Ha a töltőkábel nincs megfelelően csatlakoztatva, vagy az akkumulátora lemerül, a távoli klímaszabályozás nem működik. Akkor sem működik, ha az indítógomb be van kapcsolva, vagy Ön a szolgáltatási területen kívül van.
Le lehet állítani a távoli klímaszabályozást számítógépről vagy mobilról?
Igen, leállíthatja a klímaszabályozást a You+Nissan Carwings webportálon keresztül vagy a NissanConnect EV alkalmazásból.
Mikor áll le a távoli klímaszabályozás?
Ha a töltőkábel csatlakoztatva van, akkor legfeljebb 2 óra múlva áll le. Ha nincs csatlakoztatva töltőkábel, akkor legkésőbb 15 perc után befejezi az akkumulátor használatát. Ezenkívül akkor is leáll, ha a töltőkábelt kihúzzák, vagy az indítógombbal beindítják az autót.
Be lehet állítani a hőmérsékletet a távoli klímaszabályozással?
Sajnáljuk, de a hőmérséklet nem állítható be távolról. A távoli klímaszabályozás automatikusan beállít egy kellemes hőmérsékletet (kb. 25 ℃-ot) .
El lehet indítani a távoli klímaszabályozást töltés közben?
Igen. Ebben az esetben a klímaszabályozás addig működik, amíg a távoli töltés tart.
El lehet indítani a távoli töltést a távoli klímaszabályozás közben?
Igen. Ebben az esetben a távoli töltés addig tart, amíg a klímaszabályozás működik.
A gyorstöltés esetén is érkezik értesítés a töltési állapotról a töltés befejezésekor?
Igen, csak a gyorstöltés befejezésekor vagy leállításakor érkezik értesítés.
A töltés végén kívül milyen helyzetekben érkezik a töltési állapottal kapcsolatos értesítés?
A töltőkábel eltávolításakor és áramkimaradás esetén érkezik értesítés.
Milyen hosszan tart a klíma aktiválása az autóban?
Miután beállította az időzítőt, a klímaszabályozás legfeljebb 5 percen belül elindul.
Milyen hosszan működik a klímaszabályozás az autóban töltés közben és azon kívül?
Ha az autója nincs csatlakoztatva, a klímaszabályozás legfeljebb 15 percig marad bekapcsolva. Ha az autója csatlakoztatva van, akkor a rendszer 2 órával az indulás előtt ellenőrzi az utastér hőmérsékletét, és eldönti mikor kell bekapcsolnia a célhőmérséklet eléréséhez.
Hogyan lehet beállítani a távoli klímaszabályozás hőmérsékletét? Az EUROLEAF esetén a klímaszabályozó funkció hőmérsékletét a műszerfalon lehet beállítani: Nyomja meg a Nulla károsanyag-kibocsátás gomb > Beállítások > Időzítő/Távoli – Klíma hőmérsékletének beállítása lehetőséget.
Be lehet állítani időzítőt a klímaszabályozás bekapcsolása után? Az időzítőt akkor is be lehet állítani, ha a klímaszabályozás bekapcsolt állapotban van. Ez nem állítja le az aktuális klímaszabályozást.
Be lehet állítani több időzítőt? Csak egy időzítőt lehet beállítani. Ha beállít egy új időzítőt, amikor már van egy beállított időzítő, az új megszakítja a régit, és helyettesíti azt.

VEZETÉSI ADATOK

Kérdés Válasz
Eltérés van az autóban megjelenített és a webportálon/alkalmazásban látható megtett távolság között.
A két érték között azért van eltérés, mert a mérőn megjelenő érték eltér a navigáción megjelenő értéktől, mert a navigációs rendszer akkor kezdi a számítást, amikor a fiókot először létrehozták.
Mit jelent a CO2-kibocsátás csökkentése? Hogyan számítják ki?
Hisszük, hogy csökkenthetjük a CO2-kibocsátást, ha 100%-ban elektromos autót vezetünk. A számításnál a hasonló méretű, benzines belsőégésű motorral felszerelt Nissan Pulsar által azonos távolságon kibocsátott CO2-mennyiséget vesszük alapul.

A VEZETÉSI STÍLUSOM

Kérdés Válasz
Hogyan állapítják meg a vezetési stílusom szintjét?
A szintet az alapján állítjuk be, hogy milyen távolságra van az átlagtól. Az átlag a 3. szint.
Hány vezetésielőzmény-bejegyzés jelenik meg?
A NissanConnect EV alkalmazásban utolsó 5 vezetési bejegyzést láthat. Ha többre van szüksége, akkor használja a You+Nissan Carwings webportált.

ÁRAMKÖLTSÉG BECSLÉSE

Kérdés Válasz
Mit jelent a CO2-kibocsátás csökkentése? Hogyan számítják ki?
Hisszük, hogy elektromos autóval csökkenthetjük a CO2-kibocsátást. A számításnál a hasonló méretű, benzines belsőégésű motorral felszerelt Nissan TIIDA által azonos távolságon kibocsátott CO2-mennyiséget vesszük alapul.
Különböznek a tényleges értékek.
A tényleges áramdíjak eltérnek az egyes szerződésekben. A díj attól is függ, hogy milyen időpontban használ áramot. Ez a szolgáltatás csak tájékoztatási célokat szolgál.

REGIONÁLIS RANGLISTÁK

Kérdés Válasz
Ön platina, arany, ezüst vagy bronz szinten van?
A felhasználókat a havi átlagos energiahatékonyság alapján rangsoroljuk. Platina: a felső 20%; arany: 20–50%; ezüst: 50–80%; bronz: 80% alatt.
Most szeptember van, még mindig az augusztusi rangsor látható.
A szeptemberi rangsort az azt követő belépéskor láthatja, amikor a szeptemberi adatokat a rendszer feltölti az adatközpontba. Mivel a rangsort naponta egyszer egyeztetik, lépjen be újra az adatok felöltését követő napon.

GLOBÁLIS RANGLISTÁK

Kérdés Válasz
Mi a különbség a havi, heti és napi rangsor között?
Az egyes meghatározások az alábbiakban olvashatók. Havi: A rangsor a havonta kiszámított értéken alapul. Ez egy összesített értéket mutat. Csak az energiahatékonyság jelöl egy átlagos értéket. A következő értéket a következő hónapban számítjuk ki. A számítás naponta frissül, így Ön nyomon követheti a folyamatot.
Számítógépről háromféle rangsor látható a weboldalon: havi, heti és napi. Melyik áll rendelkezésre információs hírcsatorna formájában?
A napi rangsor rendelkezésre áll.
Nem kapom meg a globális rangsort, pedig jelentkeztem rá.
Ha a vezetési adatokat nem frissítik több mint 7 napig, akkor nem kerül bele a napi rangsorba. Beletelik néhány napba, amíg a feltöltött vezetési adatok tükröződnek.
Mit jelez a fát ábrázoló ikon?
A fa mérete a megszerzett öko-fák számát jelképezi Észak-Amerikában, Európában és Japánban.
   

Bejelentkezés mobiltelefonról

Kérdés Válasz
Mire szolgál az Emlékezzen rám funkció?
Az Emlékezzen rám funkció beállítása után nem kell minden egyes alkalommal beírnia felhasználói azonosítóját és jelszavát, de továbbra is be kell jelentkeznie kézzel.
Mire szolgál a Maradjak bejelentkezve funkció?
Miután beállította a Maradjak bejelentkezve funkciót a NissanConnect EV alkalmazásban, automatikusan át lesz irányítva a műszerfalra. A lehetőség bejelölésének törléséhez jelentkezzen ki az alkalmazásból.