Mi az Apple CarPlay?

Az Apple CarPlay biztonságos módot kínál arra, hogy az iPhone-ját az autójában használja. Az Apple CarPlay minden olyasmit, amit az iPhone szeretne csinálni vezetés közben, az autója beépített kijelzőjén jelenít meg. Tervezhet útvonalat, kezdeményezhet hívásokat, küldhet és fogadhat üzeneteket, és hallgathat zenét. Csak csatlakoztassa az iPhone-ját, és induljon el.
További információkért, kérjük, keresse fel az Apple CarPlay webhelyét.

Melyik Nissan járművek támogatják az Apple CarPlay™-t?

Az Apple CarPlay™-jel rendelkező járművek listájának megtekintéséhez keresse fel a http://www.nissanusa.com/connect/package-specs weboldalt. Amint egy új Nissan jármű elérhetővé válik a CarPlay rendszerrel, a Nissan bejelenti annak elérhetőségét. Az egyes Nissan modelleket kifejezetten az Apple CarPlay-hez kell tervezni, emiatt azok a modellek, amelyek azelőtt voltak értékesítve, hogy a Nissan bejelentette a CarPlay-t, nem kompatibilisek.

Milyen eszközök (telefonok) kompatibilisek az Apple CarPlay-jel?

A CarPlay használatához iOS 7.1-es vagy újabb rendszerrel rendelkező iPhone 5-re vagy újabb modellre van szükség. Az Apple CarPlay nem kompatibilis a nem Apple eszközökkel (Android/ Windows).

Hol találom az Apple CarPlay alkalmazást?

Az Apple CarPlay-hez nincs alkalmazás. Ez része az iPhone operációs rendszernek (iOS) (amely be van építve a telefonba) az összes iPhone 5 és újabb telefonok esetében. A legjobb eredmény érdekében győződjön meg róla, hogy a legújabb szoftver van telepítve a telefonon. Ezenfelül a Sirit be kell kapcsolni a Beállításokban.

Hogyan engedélyezhetem az Apple CarPlay-t az iPhone beállításaiban?

Amikor nem vezet, és először csatlakoztatja a telefonját, megjelenik egy kérdés, hogy szeretne-e a járműhöz csatlakozni, amikor a telefon zárolva van.

Ezenfelül győződjön meg róla, hogy a Siri be van kapcsolva. Válassza a Beállítások > Általános > Siri lehetőséget. Csúsztassa a kapcsolót jobbra a Siri engedélyezéséhez.

Keresse fel a hivatkozást, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan állíthatja be a CarPlay-t az iPhone-jával.

Hogyan tudom összekapcsolni az okostelefonomat az Apple CarPlay rendszerrel?

Csatlakoztassa az Apple által jóváhagyott USB-kábelt az USB-portba.

Az Apple CarPlay csak az USB1-hez csatlakoztatott telefonon működik. Az USB2 nem csatlakozik az Apple CarPlay-hez.

Miért kell USB-kábelt használnom az iPhone-ommal?

Jelenleg az Apple CarPlay-hez az Apple által jóváhagyott USB-kábelt kell használni.

Ennek ellenére átküldhetek vezeték nélkül Bluetooth-audiót az iPhone-ról?

A Bluetooth-audió nem használható az USB-hez csatlakoztatott és az Apple CarPlay-t futtató eszközről. A Bluetooth-audió használatával vezeték nélkül lejátszhat zenét egy másik eszközről. Választhatja a Bluetooth-t vagy egyéb forrásokat.

Támogatnak az Apple CarPlay-alkalmazások több telefont és illesztőprogramot?

Igen, de egyszerre csak egy telefont. A jármű rendszere (fejegység) csak az USB-porthoz csatlakoztatott iPhone-t ismeri fel.

Ha másik iPhone-ra akar váltani, akkor egyszerűen csatlakoztasson másik iPhone-t az USB-porthoz, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Hol találom az Apple CarPlay használati feltételeit?

Az Apple CarPlay használatával Ön elfogadja a következőket: Az Apple CarPlay az Apple Inc. által biztosított szolgáltatás, amelynek használatára annak feltételei vonatkoznak. Emiatt a Nissan Cars nem felelős az Apple CarPlay-ért vagy annak funkcióiért/alkalmazásaiért. Az Apple CarPlay használatakor az autójáról bizonyos információk (többek közt a helyzete) átkerülnek az iPhone-jára. A Nissan Cars-szal kapcsolatban teljes mértékben Ön felel az Apple CarPlay saját maga, illetve másik személy által történő használatáért.

Az USB-hez csatlakoztatva töltődik az iPhone®-om?

Igen, de előfordulhat, hogy a szokásosnál lassabban, a CarPlay használatától függően (több futó alkalmazás: Navigáció, Zene, Üzenetek…).

Fel kell oldanom a telefonom a CarPlay használatához?

Nem. Amikor először csatlakoztatja a telefont, akkor engedélyt fog kérni, hogy használhassa a CarPlay-t akkor is, amikor a telefon zárolva van. Ezt a beállítást bármikor módosíthatja a Beállítások-->Általános-->CarPlay menüpontban. Válassza ki a járművet, és ki- vagy bekapcsolhatja a beállítást.

Szükségem van adat-előfizetésre?

Az Apple CarPlay összes funkciójának megfelelő működéséhez szükség van egy kompatibilis iPhone-ra, mobilkapcsolatra és adat-előfizetésre. Néhány funkció működik adatkapcsolat (3G vagy 4G) nélkül is.

Működés/alkalmazások/szoftver/hardver

Az Apple CarPlay működése csökkenhet vagy leállhat, ha módosulnak az operációs rendszerek, a hardver, a szoftver vagy a rendszert támogató egyéb technológiai központok, amelyek működésére a Nissan nincs hatással. Az állami szabályozás változása szintén hatással lehet az Apple CarPlay működésére.

Teljesítményproblémák. Lassú betöltődés.

Amikor az Apple CarPlay működik, a rendszer teljesítményére hatással van a mobilkapcsolat jelerőssége vagy magának a telefonnak a teljesítménye. Ha csökken a rendszer teljesítménye:
•Ellenőrizze a mobilkapcsolat jelerősségét. Ha alacsony, akkor várjon az erősebb jelre
•Válassza le a telefont, majd csatlakoztassa újra
•Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra őket
•Kapcsolja KI, majd BE az iPhone-t

Az Apple CarPlay nem indítható el annak ellenére, hogy meg van osztva a járművel. Egyéb teljesítményproblémák is fennállnak.

1. Javasolt egy Apple által jóváhagyott kábel használata, amelyet a telefonhoz kapott, valamint érdemes ellenőrizni, hogy a legújabb szoftververziót használja-e.
2. Győződjön meg róla, hogy az USB-kábel a megfelelő USB-porthoz van csatlakoztatva. Megfelelően csatlakoztassa az USB-kábelt az USB1 porthoz.
3. Győződjön meg róla, hogy az Apple CarPlay be van kapcsolva az iPhone Beállítások-->Általános menüjében.
4. Az eszköz nem kompatibilis a CarPlay-jel. 

Ellenőrizze a kompatibilitási követelményeket.

A Siri nem érhető el a kormányon lévő kapcsolóval.

1. Győződjön meg róla, hogy megnyomja és nyomva is tartja a TALK gombot a kormányon, és nem csak megnyomja a gombot.
2. A Siri beállítása nincs engedélyezve a telefonon. Kapcsolja be a Sirit.
3. Győződjön meg róla, hogy az Apple által jóváhagyott kábelt használ. Előfordulhat, hogy a kábel nincs megfelelően csatlakoztatva. Húzza ki az USB-kábelt, majd csatlakoztassa ismét, és győződjön meg róla, hogy az USB-hez csatlakozik.

Kijelzővezérlő (görgetőkerék) DTU.

Az Apple CarPlay nem támogatja a Nissan Maxima kijelzővezérlő (görgetőkerék) teljes körű használatát a menük vagy listák görgetéséhez, elemek/betűk kiválasztásához vagy az Apple Térképek nézetben való nagyításhoz/görgetéshez. Kérjük, használja az érintőképernyőt az Apple CarPlay vezérléséhez.

Nem tudom beállítani a megfelelő hangerőt.

A hangerőszabályzókkal (kormányon lévő gombok vagy tekerőgomb) a hangerő, a csengés hangereje és a Siri/navigáció hangereje állítható be, attól függően, hogy éppen mi van lejátszva az autó hangszóróin. A hangerő-beállítás visszaáll az audió/zene alapértelmezett hangerejére, amikor a navigáció/Siri befejeződik. Néhány esetben előfordulhat, hogy várni kell, amíg módosítható nem lesz a zene hangereje.

Ha azt tapasztalja, hogy a navigáció hangerejét módosítja a zene hangereje helyett, akkor ellenőrizze, hogy ki van-e kapcsolva az iPhone képernyője. Ezenfelül némíthatja is a telefont a legjobb teljesítmény érdekében.

Az Apple Térképek vezérlőit nehéz megtalálni.

Az Apple Térképek vezérlői a képernyő megérintésével használhatók. Némítás, Nagyítás, 3D térkép stb. ...

Hogyan léphetek ki a CarPlay-ből?

A Nissan felület használatához nyomja meg a képernyő bal oldalán található fizikai gombok egyikét vagy a kijelzővezérlő (görgetőkerék) mellett található fizikai gombok egyikét.

Az Apple CarPlay teljes leállításához bontania kell az USB-kapcsolatot.

Hol van a többi alkalmazásom? Naptár/E-mail/Facebook/Waze/NissanConnect