Tisztelt Ügyfeleink!  

 

A Nissan márka korábbi importőre, a Nissan Motor Co. Ltd. 100%-os tulajdonában lévő Nissan Sales CEE Kft. 2019. október 9-én beszüntette magyarországi márkaimportőri tevékenységét.

2019. október 10-től a Nissan új gépjárművek és Nissan pótalkatrészek hivatalos importőre Magyarországon a Grand Automotive Central Europe Kft.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Grand Automotive Central Europe Kft. teljesen független a Nissan Sales CEE Kft.-től és nem jogutódja annak. A Grand Automotive Central Europe Kft. a Nissan Motor Co. Ltd. európai vezérképviseletei, a Nissan Automotive Europe S.A.S., a Nissan International SA, valamint a korábbi magyarországi importőr, a Nissan Sales CEE Kft. által meghirdetett és az importőr váltáskor visszavont programok folytatását nem tudja biztosítani és ezen programok megszűnéséből adódó kötelezettségekért nem tud helytállni a Nissan Automotive Europe S.A.S, a Nissan International SA és / vagy a Nissan Sales CEE Kft. helyett.

 

Folyamatosan érkeznek hozzánk megkeresések az alábbi, a Nissan Automotive Europe S.A.S., a Nissan International SA vagy a Nissan Sales CEE Kft. által korábban kínált programokkal kapcsolatban, ezért az alábbiakban szeretnénk Önöket az aktuális tudnivalókról tájékoztatni.

 

„You+Nissan” („Y+N”) program: 

·        A „Y+N” programot a „Nissan Ígérete” programmal együtt a Nissan Sales CEE Kft. Magyarország területén 2019. szeptember 30-ával visszavonta.

Nissan Connect és Nissan Connect EV applikáció

·        A Nissan Connect és Nissan Connect EV okostelefonos applikációk regisztrációjához Y+N regisztráció szükséges, emiatt a Y+N program törlésével ezen applikációk esetében az új vagy újra regisztrációk lehetősége 2019. szeptember 30-tól megszűnt.

·        Ennek oka, hogy a program megszüntetésével - ügyfél hozzájárulás hiányában - a hatályos adatvédelmi jogszabályi környezet miatt (GDPR) a teljes ügyfél adatbázishoz való hozzáférés megszűnt az új importőr, a Grand Automotive Central Europe Kft. számára.

·        A meglévő Nissan Connect EV regisztrációk tovább működnek.

·        A Nissan Europe S.A.S. és a Nissan International SA. a Nissan Connect applikációt – függetlenül az importőr váltástól 2020. március 31-én deaktiválta és utód nélkül megszüntette.

·        Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Nissan Connect és a Nissan Connect EV applikáció a Nissan International SA fejlesztése és szellemi tulajdona, így annak letöltésekor és használatba vételekor a felhasználó a Nissan International SA-val lép(ett) szerződéses jogviszonyra.

·        A Nissan Connect EV applikációhoz folyamatban van egy új, a Y+N programtól független regisztrációs felület fejlesztése, amely segítségével a regisztráció/újra regisztráció ismét lehetségessé válik. A regisztrációs felület elérhetőségéről a későbbiekben tájékoztatjuk ügyfeleinket.

·        A fenti fejlesztés miatt a meglévő és működő Nissan Connect EV regisztrációk esetén ügyfeleinknek új jelszót kell majd megadniuk, erről értesítést fognak kapni.

Nissan 5* garancia (kiterjesztett garancia progam): 

·        A Nissan Sales CEE Kft. a „Nissan 5* garancia” program keretein belül az új szerződéskötések lehetőségét 2019. szeptember 30-ával visszavonta. A korábban megkötött ügyfélszerződések érvényben maradtak.

·        2020. március 3-tól a Grand Automotive Central Europe Kft.  a Nissan International Insurance Ltd-vel együttműködve elindította saját kiterjesztett garancia programját: jelenleg a Nissan legnépszerűbb crossover modelljeire (Juke, Qashqai, X-trail) 10 éves garanciacsomag érhető el új autó vásárlás esetén a Nissan jövőálló program keretein belül.

·        A tájékoztatás nem teljeskörű, a program részleteit, feltételeit a https://www.nissan.hu/jovoallo.html linkre kattintva érhetik el.  

·        A kiskereskedelmi termékek bevezetése megtörtént, további részletekért kérjük, forduljon bizalommal márkakereskedőinkhez.

 

„Nissan karbantartási csomagok” (szerviz szerződés): 

·        A Nissan Europe S.A.S. a „Nissan karbantartási csomagok” program keretein belül az új szerződéskötések lehetőségét 2019. szeptember 30-ával megszüntette. A 2019. szeptember 30. előtt megkötött szerződések változatlan formában érvényesíthetők a Nissan márkakareskedésekben.

·        2020. március 3-tól a Grand Automotive Central Europe Kft. a Nissan legnépszerűbb crossover modelljeihez (Juke, Qashqai, X-trail) a Nissan jövőálló program keretében 3 év ingyenes karbantartást biztosít új autó vásárlás esetén.

·        A tájékoztatás nem teljeskörű, a program részleteit, feltételeit a https://www.nissan.hu/jovoallo.html linkre kattintva érhetik el.  

·        A Grand Automotive Central Europe Kft. jelenleg is dolgozik a saját karbantartási csomag program kifejlesztésén, ennek elérhetőségéről a későbbiekben fogunk tájékoztatást adni.

 

„Map Care” navigációs térképfrissítés: 

·        A Nissan Sales CEE Kft. megszűnésével egyidőben, a „Map Care” program 2019. október 9-én megszűnt.

·        A 2019. október 10. előtt értékesített, „Nissan Connect” multimédia fejegységgel szerelt autókhoz már meglévő Map Care jogosultságok érvényben maradnak. A frissítések értesítés után a márkakereskedésekben történnek.

·         A „Map Care” program a 2019. október 10. után vásárolt új autókra nem vehető igénybe.

·        Fontos információ: a „Nissan Connect EV” multimédiás fejegységgel szerelt modellek esetében (Nissan LEAF 2019-es modellévig, e-NV200) a Map Care program technikai okból nem elérhető, mivel a két multimédia rendszer eltérő műszaki specifikációval rendelkezik.

  

Európai Uniós irányelv bevezetése miatt, importőr váltástól független változás -

Elektromos gépjárművek ingyenes töltése a márkakereskedésekben:

·        A Nissan márkereskedésekben elérhető nyilvános ingyenes töltési lehetőség egy európai uniós irányelvet követő, az elektromobilitás szolgáltatás egyes kérdéseiről rendelkező kormányrendelet hatályba lépése következtében vált elérhetetlenné.

·        2020. január 1-től a 243/2019. (X.22.) Kormányrendelet értelmében nem üzemeltethető nyilvánosan olyan töltőberendezés, amely nem rendelkezik EN 62196-3 szabvány szerinti kombinált CCS-Type 2 csatlakozóval. A jogszabály megsértését 100 millió Ft-ig terjedő mértékben bírságolhatja a szakhatóság.

·        Mivel a Nissan márkakereskedésekben telepített töltők a Nissan által használt töltési szabvánnyal (CHAdeMO) rendelkeznek, és nem pedig CCS-Type 2-es csatlakozóval, a nyilvános rendelkezésre állás nem biztosítható tovább a hatályos jogszabályok betartása mellett.

·        A Grand Automotive Central Europe Kft. keresi a megoldást a töltőpontok újra nyilvánossá tételére, de pillanatnyilag nem tudunk arról nyilatkozni, hogy mikor és milyen megoldás születhet a kérdésben. 

 

Üdvözlettel: 

 

Grand Automotive Central Europe Kft.