Nissan 370Z Roadster – a fej feletti belső tér, felfúvódott légzsákokkal
Az itt látható képek tájékoztató jellegűek. Egyes esetekben a fényképeken nem a Magyarországon kínált járművek láthatók, és a képek nem egy konkrét modellt, felszereltségi szintet vagy elérhető változatot ábrázolnak. Előfordulhat, hogy a képeken látható jellemzők nem érhetők el.

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ VÉDELEM

A Nissan speciális légzsákrendszeréhez kétfokozatú légzsákok tartoznak, a biztonsági öv érzékelőivel és az utasérzékelővel, amely az ütközés súlyossága és a biztonsági öv használata alapján állítja be a felfúvódás sebességét. Az üléseknél található kétoldali légzsákok Önnel együtt mozognak, amikor beállítja saját ülésének helyzetét – ugyanakkor az ajtókra szerelt függönylégzsákok is védik a fejet.  

AMIKOR MEG KELL ÁLLNIA

A blokkolásgátló fékrendszer (Anti-lock Braking System, ABS) a fékeket gyorsabban működteti, mint ahogyan feltehetőleg Ön működtetni tudná, és a kerekek blokkolásának megakadályozásával biztosítja, hogy ne veszítse el uralmát az autó felett. Amennyiben poggyász van a csomagtartóban, az elektronikus fékerőelosztás (Electronic Brake force Distribution, EBD) érzékeli a többlet súlyt, ugyanakkor plusz erőt biztosít a hátsó fékeknek, míg a fékrásegítés maximális fékezőerőt alkalmaz, hogy segítsen gyorsabban megállni. És amennyiben túl-, illetve alulkormányzás érzékelhető, a jármű dinamikus vezérlése (VDC) csökkentheti a motor teljesítményét, ugyanakkor a meghatározott kerekeken féknyomás alkalmazásával segít megtartani a kívánt nyomvonalat.