Bepillantás a jövőbe

AHOL ÁLMAI AUTÓI KÉZZELFOGHATÓ ELKÉPZELÉSSÉ VÁLNAK.

„Ötleteink abból az érzelmi értékből származnak, amelyet a vevők egy gépkocsitól elvárnak, mi pedig arra törekszünk, hogy ne csupán megfeleljünk ezeknek az elvárásoknak, hanem azoknál még többet ajánljunk”.

– Shiro Nakamura, első alelnök és kreativitási igazgató, Nissan Motor Co, Ltd.

NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo

A NISSAN 2020 VISION GRAN TURISMO KONCEPCIÓAUTÓJA

A virtuálistól a realitásig, és vissza. Miután a Gran Turismo 6, népszerű PlayStation 3 játék készítőitől megkeresést kaptak, a Nissan fiatal tervezői létrehoztak egy álomautót, amely a játék 15. évfordulóját hivatott ünnepelni. A virtuális szuperautó fizikai valójában megvalósuló koncepcióautóként debütált a Goodwood-i sebességi fesztiválon 2014-ben. De kik voltak azok a szerencsések, akik végre „vezethették” is az álomautót? Természetesen, a GT6 játékosai. Tehát az igazi változat tényleg versenyezni fog a Goodwood-i dombokon 2020-ban? Az még a jövő zenéje…

NISSAN NAVARA ENGUARD MENTŐJÁRMŰ-KONCEPCIÓ

NISSAN NAVARA ENGUARD MENTŐJÁRMŰ-KONCEPCIÓ

Az innováció soha nem áll meg, ami a határok kitolását és a lehetőségek újragondolását jelenti. A Nissan Navara EnGuard erre az alapelvre épül, forradalmasítva a mentéshez használt pick-upokat. A Nissan Navara EnGuard hordozható áramforrást tartalmaz, hogy fényt vigyen a legtávolabbi helyekre is. A fedélzeti DJI Phantom 4 drón közvetlenül a műszerfalon lévő HD képernyőre csatlakozik, és akár 6000 m magasságból is tud képet sugározni, így a mentők azokkal a helyzetekkel is képesek megbirkózni, ahol normál esetben nem látnának mindent. Ez a következő lépés a Nissan azon célkitűzése irányába, hogy nulla legyen a halálesetek száma és a károsanyag-kibocsátás is: az autó úgy készült el, hogy a világ legzordabb és szélsőségesebb helyein is életmentő tevékenységet tudjon ellátni.